Er komt een kerstalbum aan van de Volendammers Nick & Simon: Christmas with Nick & Simon. Deze plaat bevat hoofdzakelijk Engelstalige nummers en slechts één Nederlandstalig liedje. Nick & Simon zingen duetten met Katie Melua en Sandra van Nieuwland.

Katie Melua
Het liedje dat de Volendammers met Melua opgenomen hebben, heeft een toepasselijke titel voor de wintermaanden: Baby It’s Cold Outside. Met Van Nieuwland namen zij het nummer Christmas In Our Hearts op. Nu nog hopen dat het gaat sneeuwen deze december!

Barbara Dex
Ook de Belgische Barbara Dex is te horen op de nieuwe plaat van Nick & Simon. Zij doet de vrouwenvocaal op het duet Christmas In Our Hearts. Dex is erg bekend in België en bracht daar negen succesvolle albums uit. Tevens werkte ze samen met K’s Choice en David Poltrock.

Santa’s Party
Het is niet de eerste keer dat Nick & Simon kerstliedjes opnemen. In 2009 scoorden ze nog een nummer 1-hit met het kerstliedje Santa’s Party. Omdat de Volendammers meer kerstnummers wilden opnemen, is hier dan nu het eerste complete kerstalbum van het duo.

Covers
Christmas with Nick & Simon is een plaat met veel verschillende covers van kerstevergreens. Het duo voert de nummers uit in een verrassend nieuw jasje, waardoor de plaat ook voor de ervaren kerstluisteraar een feest wordt. De muzikale omlijsting komt van de band van Nick & Simon en Guido’s Orchestra, waarmee het duo eerder samenwerkte tijdens Symphona In Rosso in 2011.

Foto door: M.F. Naaldenberg.