Direct aan kerstmis verbonden is het kerstdiner. De feestelijke kerstmaaltijd is uitgegroeid tot een must voor iedere kerstvierder. Maar wat zijn nou leuke recepten? Kerstkaarten Weblog geeft je tips voor een voor-, hoofd- en nagerecht. Deze keer het voorgerecht.

Uw redacteur kan zich nog goed herinneren dat diens opa iedere kerst wanneer het eten werd geserveerd weer op ironische wijze zei: ‘ze zeggen altijd dat kerstmis vrede op aarde is, maar soms denk ik eerder dat kerstmis vreten op aarde is’.

Of hij gelijk heeft, dat mag ieder voor zichzelf bepalen, maar een punt heeft hij wel: het kerstmaal hoort bij kerstmis. Maak er daarom iets moois van en neem er de tijd voor. Hier een leuke tip voor een subliem voorgerecht voor de kerstmaaltijd. Het recept is afkomstig van de geweldige site receptentabel.nl. Deze website is een tip voor iedereen die leuke gerechten wil maken.

Voorgerecht: bonte salade
Als voorgerecht beginnen we met een bonte salade om er even lekker in te komen. De salade is vegetarisch. Je hebt ‘m in minder dan 10 minuten gemaakt. De hoeveelheden van de ingrediënten zijn gebaseerd op een maaltijd voor vier personen.

1

Ingrediënten
– 1 zakje(s) gemengde salade
– 1 doos cherrytomaatjes (in 4-en gesneden)
– 2 lente-uitjes (in dunne ringen)
– 200 gram sperziebonen
– 50 gram walnoten
– 50 gram gorgonzola (in blokjes gesneden)
– 5 eetlepel(s) yoghurtdressing (met tuinkruiden)

Bereiding
Kook om te beginnen je sperziebonen in ruim kokend water met zout beetgaar. Laat ze dan in koud water afkoelen.
Heb je dit gedaan? Rooster dan de walnoten. Doe dit voor ongeveer drie minuten. Doe het in een droge koekenpan op een hoog vuur.
Vervolgens meng je de gemengde salade met de sperziebonen en de tomaten. Garneer vervolgens de walnoten, gorgonzola en lente-uitjes.
Tot slot schep je de yoghurtdressing over de salade. Je kunt ‘m direct serveren.