Kerstkaarten Weblog houdt je op de hoogte van de trends omtrent het kerstdiner. Deze keer hebben we een hoofdgerecht om je vingers bij af te likken.

De recepten die we gebruiken voor de kerstgerechten zijn afkomstig van de handige website receptenlabel.nl. Hierop vind je diverse leuke recepten. Niet alleen kerstgerechten, maar ook andere leuke gerechten. Hou je van koken? Neem er eens een kijkje op. Er staan hele leuke recepten op!

Wij proberen het perfecte kerstdiner voor je samen te stellen met een voor-, hoofd- en nagerecht. Vooraf aan het hoofdgerecht ging de bonte salade. Hierover schreven we al eerder. Zie het artikel over dit voorgerecht om te weten hoe je het klaarmaakt.

Hoofdgerecht: biefstuk met rode wijn-geitenkaassaus
Als hoofdgerecht kiezen we voor een goede biefstuk. Het leuke aan een biefstuk is dat iedereen er van houdt en dat het na al die jaren nog steeds een delicatesse is. Met een mals biefstukje zit je altijd goed.

1

Ingrediënten
– 4 biefstukken
– 1 zakje(s) spinazie
– 1 teentje(s) knoflook
– 1 ui
– 1 eetlepel(s) boter
– zout en peper
– 2 deciliter rode wijn
– kippenbouillonblokjes voor 3 dl
– 2 eetlepel(s) kruidenroomkaas
– 4 plakje(s) verse geitenkaas

Bereiding
Om te beginnen laat je de boter heet worden en bak je de biefstukken circa 4 minuten aan beide zijden bruin, dus 2 x 2 minuten.
Bestrooi de biefstukken vervolgens met zout en peper en laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
heb je dit gedaan? Doe dan de rode wijn en de bouillon in een sauspan en laat het tot de helft inkoken.
Roer vervolgens de kruidenroomkaas erdoor en breng dit op smaak met zout en peper.
Voor het serveren leg je een plakje geitenkaas op de biefstukjes en plaats je dit tezamen even onder de grill.
Roerbak dan de spinazie met knoflook en uitjes.
als je dit allemaal hebt gedaan kun je de biefstukjes op een bord leggen en serveren met de saus eromheen.