Krijgen we een witte Kerst dit jaar? Jaarlijks houdt heel Nederland zich er weer mee bezig. Maar is de kans nou groot op zo’n witte Kerst?

1

Het is het ideale plaatje: binnen zit de familie naast de kerstboom het kerstfeest te vieren en buiten sneeuwt het. 25 december kan niet beter! Maar zo vaak komt een witte kerst eigenlijk helemaal niet voor.

Afgelopen jaar hadden we een witte kerst. Er viel toen heel veel sneeuw. Dit al voor kerstmis en na kerstmis ging het nog zeker tot ver in februari door met de sneeuw. Het was een prachtige winter!

Maar de officiële keer daarvoor dat we mochten spreken van een landelijke witte kerst was in 1981! Dat is al een hele lange tijd geleden. De keer daarvoor was in 1964, dus een landelijke witte kerst komt slechts met sprongen in de tijd af en toe voor..

..of niet? Niet altijd. Van 1962 tot en met 1964 heeft het namelijk iedere kerst gesneeuwd. Met dat in het achterhoofd hopen wij van Kerstkaarten Weblog dat er ook dit jaar weer een landelijke witte kerst zal zijn!