Het is nog lang niet zover, maar op Kerstkaarten Weblog kunnen we er geen genoeg van krijgen: kerstmis! Hier is natuurlijk genoeg over te vertellen. Wist je bijvoorbeeld dat er ieder jaar maar liefst 60 miljoen bomen worden gekweekt voor het grootste lichtjesfeest op aarde? Lees hier allemaal leuke weetjes voor kerstmis.

Kerstboom eten?
Heb jij wel eens een kerstboom opgegeten? Waarschijnlijk niet, maar het is niet zo ongezond als je zou denken. De meeste onderdelen van de kerstboom zijn namelijk perfect eetbaar, zoals de naalden en dennenappels. Hierin zit veel vitamine C, dat goed is voor je weerstand!

Kerst in de zomer!
De best verkochte kerstsingle ooit is White Christmas van Bill Crosby. De bekendste kerstplaat is echter waarschijnlijk Last Christmas van Wham! Nou zal dat geen verrassing voor je zijn, maar wist je ook dat dit nummer in de zomer is opgenomen? Stel je voor: George Michael die met een cocktail in de hand op zijn terras zingt over kerstmis.

Groot, groter, grootst..
Hij zal er vast geen kerstcracker bij getrokken hebben. Wist je trouwens dat de grootste kerstcracker ooit maar liefst 45,72 meter lang en 3,04 meter breed is in diameter? De grootste sneeuwpop allertijden overtreft dit dan weer fors. Deze werd in 1999 gemaakt en was 34 meter hoog.