Het is weer bijna kerst, en we genieten nu natuurlijk met z’n allen alweer van de sneeuw. Veel kinderen hebben alweer een sneeuwballengevecht achter de rug en ook de eerste sneeuwpoppen zijn alweer gemaakt. Trots zijn op je zelfgemaakte sneeuwpop is logisch, maar het verhaal van een vrouw uit Engeland gaat wel heel ver.

sneeuwpop
De Britse vrouw uit Kent had erg haar best gedaan op haar sneeuwpop, dus ze was erg geschokt toen ze naar buiten ging om te roken en ontdekte dat haar pop was gestolen. Ze belde daarop het alarmnummer om de diefstal te melden. De politie noemde de actie van de vrouw ‘volledig onverantwoordelijk’.

De vrouw dacht dat ze de politie wel in kon schakelen omdat ze haar sneeuwpop had versierd met persoonlijke eigendommen: munten als ogen en theelepeltjes als armen. Toen ze het alarmnummer belde, zei ze: “Er is sprake van diefstal bij mijn huis. Ik ben vijf uur niet meer buiten geweest om te kijken of hij er nog was, maar ik ging een peukje roken en zag toen dat hij weg was.”
De medewerker van het alarmnummer wist natuurlijk niet waar de vrouw het over had, en vroeg dus over wie ze het dan had. Ze reageerde daarop met: “Mijn sneeuwpop. Ik dacht, omdat het glad is en niemand naar buiten gaat, dat hij wel veilig zou zijn.”

Na deze domme actie van de vrouw, heeft de politie haar uitgelegd in welke gevallen het alarmnummer moet worden gebeld en ook vooral wanneer niet. Hopelijk houdt de vrouw zich de volgende keer in als haar ijskoude creatie verdwijnt.