Nog twee maanden en kerstmis staat alweer voor de deur. Het wordt dus weer tijd om ons op te maken voor kerstmis. Maar wat weet je allemaal al over kerstmis? Kerstkaarten Weblog vertelt je er alles over.

Kerstmis steeds vroeger
Als je goed kijkt zullen de eerste kerstversieringen en de eerste kerstproducten in supermarkten en winkels je al opvallen. Kerstmis lijkt steeds eerder in het jaar te beginnen. Of dat verkeerd is? Wij denken van niet. De dagen worden korter, buiten wordt het kouder en dan kunnen we met zijn allen wel wat extra gezelligheid gebruiken!

Kerstboom met verdiepingen?
Zoals een kerstboom. Als we zelf een kerstboom kopen dan is die meestal één tot twee meter hoog. Dit is echter niets in vergelijking met de grootste kerstboom ter wereld. Die heeft in Azië gestaan. Ongeveer 70 werknemers van het bedrijf Yilong Media Company hebben daar een immens grote kerstboom gemaakt uit 350 kerstbomen met in totaal zeven verdiepingen. We kunnen er dus in wonen!

Kerstlichtjes lange traditie
In de kerstboom horen natuurlijk leuke lichtjes. De elektrische lichtjes zijn dan ook niet meer weg te denken uit de moderne kerstboom. Wist je dat dit al heel lang gedaan wordt? Al langer dan je denkt, want al in 1895 kregen kerstbomen al hun eerste elektronische kerstlichtjes. Dat is minder gevaarlijk en brandbaar dan kaarsjes!