Kerst is een feest dat veel gebruiken kent. Overal ter wereld wordt het grote lichtjesfeest weer anders gevierd. Wist je bijvoorbeeld al dat er een kerstboom op de markt is die op de kop staat? Kerstkaarten Weblog vertelt je er alles over.

Weetje over de kerstboom
Dat klinkt een beetje vreemd, een kerstboom die op de kop staat. Waarom zou je dat doen? Wel nu, er zijn genoeg redenen voor te vinden. Het is namelijk heel praktisch, omdat je je cadeau’tjes gemakkelijk onder de kerstboom kunt plaatsen. Bovendien heb je meer ruimte voor cadeau’s. Je kunt deze kerstboom voor 600 dollar kopen bij Hammacher Schlemmer.

Weetje over kerstmuziek
Van de kerstboom naar kerstmuziek. Want wat wist je al over het liedje Jingle Bells? Dat het een bekend kerstnummer is, waarschijnlijk. Maar wist je ook al dat het nummer oorspronkelijk helemaal niet was bedoeld voor kerstmis, maar voor het amerikaanse feest Thanksgiving? Het is uitgegroeid tot kerstliedje, maar was oorspronkelijk dus helemaal niet bedoeld voor kerstmis.

Weetje over het kerstdiner
Een ander belangrijk element voor het vieren van kerstmis is ongetwijfeld het kerstdiner. Met de kerstdagen, maar ook de dagen daarvoor en daarna eten we lekker. Wij ja, maar in Bulgarije denken ze daar heel anders over. Een maand voor het kerstfeest begin je daar namelijk met vasten. Dit doe je tot en met kerstavond. Zo reinig je je ziel voor het Christelijke feest.