Hij is er: de kerstsingle van The Killers samen met Elton John, waarover we al eerder berichtten: Joseph, Better You Than Me. Misschien wordt het wel dé kerstsingle van 2008. Wat zeker is, is dat het een vreemde combinatie is: The Killers en Elton John.

killersToen ik voor het eerst las dat deze rockband en popzanger samen gingen werken, verbaasde ik me er wel even over. Alhoewel The Killers er een traditie van maken om elk jaar een kerstsingle uit te brengen en Elton John precies het soort zanger dat er niet vies van is eens een kerstsingle op te nemen bleef het vreemd. Het was namelijk de combinatie die het opvallend maakte: een alternatieve rockband en de man achter Nikita. Amerikaanse rockers en een Engelse gentleman. Een jonge band en een gerenomeerde zanger?

The Killers (rechtsboven) braken in 2004 door met hun debuutalbum Hot Fuss en werden in die tijd als een eighties rivival-popgroep gezien. De groep was, en is, niet vies van een grote dosis synthesizers en van, zoals dat genoemd wordt, het grote gebaar: catchy grootse muziek voor een breed publiek. Ten tijde van het tweede album Sams Town ging de band meer de puur Amerikaanse Bruce Springsteen-achtige kant op.

elton johnElton John (links) kennen we natuurlijk allemaal van grote hits als Nikita en I’m Still Standing. Daarom zou je niet meteen verwachten dat zo’n bekendheid met een alternatieve groep als The Killers zou samenwerken. Wie echter kijkt naar de begindagen van John ziet dat hij ook een tijd lang experimentelere muziek heeft gemaakt. Tel daar nog eens bij op dat The Killers een typisch Brits geluid hebben en de conclusie lijkt duidelijk: eigenlijk is dit een ideale combinatie.

“Ja, dat zal allemaal best”, denkt u misschien. “Maar hoe zit het nou met die kersthit? Welke muziek moet ik luisteren terwijl ik mijn kerstkaarten ga maken?” Wel: het antwoord is hier: Joseph, Better You Than Me.