Kerstmis is oorlog op aarde? Daar lijkt het wel op, als je de kerstkaartjes van een schietclub uit de Amerikaanse staat Arizona bekijkt. Hierop staat de kerstman namelijk te pronken met wapens.

Wapens op je kerstkaart..
De schietclub – de Scottsdale Gun Club – doet dit nu zelfs al voor de tweede keer op rij. Clubleden kunnen op deze manier met de gehele familie poseren met de slechte kerstman. De kinderen kunnen zelf kiezen wat voor wapens ze de kerstman geven.

Santa met granaatwerper
Zo kun je kiezen voor pistolen, granaatwerpers en semi-automatische geweren. Niet het gereedschap waarbij men direct aan kerst denkt. Bovendien is er een pronkstuk in de vorm van een mitrailleur van 80.000 dollar, welke de kerstman alleen zelf mag vasthouden. Samen met de kerstman en diens geweren moet de kerstkaart dan een schot in de rood worden.

Frappante gebeurtenis
Velen zullen hier waarschijnlijk een sterke mening over gaan hebben. Geweren op je kerstkaart, dat past toch niet bepaald bij de kerst? Is kerstmis dan niet gewoon vrede op aarde? Het zijn enkele passende vragen. Maar één ding is in elk geval zeker: het is een zeer frappante gebeurtenis.