Soms stuurt men de vreemdste kerstkaarten. Zo verstuurde de Bredase gevangenis De Koepel twee jaar geleden wel erg opvallende kerstkaarten naar de familieleden van de gevangenen.

1

Gevangenen voor een ski-decor
De familie van de gevangenen van de Koepel ontving in 2009 wat aparte kerstkaarten. De gevangenis had er namelijk voor gekozen om de gevangenen voor een skivakantie-decor te laten poseren. Op deze manier gingen er een heleboel kerstkaarten van gevangenen op ski-vakantie de deur uit.

Niet voor herhaling vatbaar?
Niet iedereen was hier over te spreken. Justitie vond het namelijk niet kunnen dat op deze manier de indruk werd gewekt dat de gevangenen op skivakantie waren. Ze vonden het niet voor herhaling vatbaar.

Geslaagde stunt!
De familieleden daarentegen vonden het een geslaagde stunt. Echtgenote van een gevangene Iris uit Roosendaal vertelde in BN/De Stem dat ze het “een mooi gebaar” vond. En zijn we het daar eigenlijk ergens niet allemaal mee eens? Het is natuurlijk een wat gekke manier van kerstkaarten maken, maar aan de andere kant: de kerst is er voor iedereen!