Wist je dat er een heleboel opvallende verhalen zijn te vertellen over kerstmis? Zo was de hoogste kerstboom ooit wel 67 meter hoog en viel deze niet eens om!Opvallende verhalen
Het is altijd leuk om wat grappige feitjes over kerstmis te lezen. We hebben hier een paar feiten voor je op een rijtje gezet. het zijn vaak opvallende verhalen, waarvan je niet had gedacht dat ze waar zouden zijn. Het tegendeel bewijst zich echter!

Snelle kerstman
Zo hebben onderzoekers berekend dat de kerstman 822 huizen per seconde moet bezoeken op kerstmisavond om al de cadeautjes te bezorgen. Hij zou dus zo snel moeten reizen als 1046 km/s, 3000 keer de snelheid van het licht. Een beetje erg snel, niet?

Zingen in de kerk?
Wist je bovendien dat kerstliederen een lange tijd helemaal niet in de kerk werden gezongen? De kerk zag deze liederen namelijk niet als toepasbaar in de kerk. Pas ten tijde van St. Francis of Assisi in de 13e eeuw mochten de kerstliederen worden gezongen.

Wat een kerstbomen!
Per jaar worden er inmiddels wel bijna 60 miljoen kerstbomen gekweekt voor de koudste dagen van het jaar. De grootste kerstboom ooit was trouwens 67 meter hoog, en stond in het winkelcentrum van Washington in 1950.