Wist je dat er een heleboel opvallende verhalen zijn te vertellen over kerstmis? Dit is deel 2 in de reeks ‘grappige feitjes over kerstmis’!Wat je nog niet wist!
Er valt een heleboel te vertellen over kerstmis, zo heeft de Nederlandse cultuur bijvoorbeeld een grote invloed gehad in de Amerikaanse kerstmannencultuur. Hier zijn enkele nieuwe feitjes over kerstmis, die je waarschijnlijk nog niet wist!

Kerstman of Sinterklaas?
Zo worden met kerstmis de sokken altijd bij de open haard gehangen. Dat wist je waarschijnlijk wel, maar wist je ook dat deze traditie eigenlijk afstamt van het ‘schoenen zetten’ voor de Sint, zoals wij in Nederland doen? Weer wat geleerd!

Jingle Bells niet voor kerstmis?
Iedereen kent het nummer Jingle Bells wel, hét kerstliedje bij uitstek. Maar wie wist er dat het nummer oorspronkelijk niet eens geschreven is voor kerstmis, maar voor Thanksgiving? het hete eerst One Horse Open Sleigh.

Kerstboom is gezond voedsel
Als je kerstboom het huis uit moet, dan kun je er ook nog een lekkere maaltijd van maken! De meeste delen van de kerstboom, zoals naalden en appels, kunnen namelijk worden gegeten. Ze zitten boordevol Vitamine C!