Het lijkt dit jaar kerstsingles te gaan regenen. Een traditie die jarenlang niet meer populair was -niemand koopt meer singles en kerstsingles verkopen maar zo kort- lijkt terug te komen. Eerste namen dit jaar zijn The Wombats en The Killers in duet met niemand minder dan Elton John.

elton john 2 Als Elton zich al gaat wagen aan het uitbrengen van kerstsingles, dan kan dat maar één ding betekenen: kerstsingles maken is anno 2008 weer hip. Kerstkaarten Weblog volgt de ontwikkelingen op kerstsinglesgebied.

wombatsDat een britpopband als The Wombats een kerstsingle zou uitbrengen was wel het laatste wat je zou verwachten, maar toch is het zo. De band die vorig jaar rond kerst nog doorbrak met de hitsingle Let’s Dance To Joy Division hoopt dit jaar hetzelfde te bereiken met de kerstsingle Is This Christmas. De clip is onlangs opgenomen in een huis in Liverpool. 3FM meldt dat dit huis ‘volledig kerstproof’ is. Het nummer klinkt ouderwets ‘Wombats’, alleen kerstsfeer- elementen zoals kerstbelletjes ontbreken in dit nummer. Gemiste kans. Nu is het nog wachten op de bijbehorende clip. De single zal uitkomen op 15 december.

killersOok The Killers brengen een kerstsingle uit. Deze populaire Amerikaanse new wavegroep, bekend van Somebody Told Me en When You Were Young, doet het samen met niemand minder dan Elton John. Het nummer gaat Joseph, Better You Than Me heten. The Killers maakten al eerder kerstsingles, waaronder de hilarische single Don’t Shoot Me Santa, opzich een matig nummer, maar de bijzonder orginele kerstclip maakt veel goed.