We vroegen het ons een tijdje geleden al af: wat worden de kersthits van 2011? Welnu, de zanger van rockband Editors en de ex-drummer van Razorlight doen een gooi naar de kersthit van 2011 met hun gezamenlijke kerstalbum!

1

Opmerkelijke combinatie
De Britten Tom Smith van Editors en Andy Burrows, ex-drummer van Razorlight hebben elkaar gevonden. Er zullen maar weinigen zijn geweest die ooit hadden gedacht dat deze twee grote rocksterren ooit samen een album zouden gaan opnemen, maar niets is minder waar! Een heel album vol kerstliedjes brengen ze ons. Voorproefjes hiervan op YouTube smaken ook nog eens behoorlijk naar meer!

Voorproefjes
Het album heet Funny Looking Angels. Het titelnummer van dit album maakt nu al furore op YouTube en heeft de typische gezellige kerstsfeer. Het lijkt er op dat dit de single wordt. Je kunt het nummer trouwens gratis downloaden op hun website. Ook het nummer The Colour Of My Dreams is nu al via YouTube te beluisteren. Op dit nummer zingt neemt Tom Smith een groot deel van de vocalen voor zijn rekening.

Covers
Het album bevat ook enkele covers. Bijvoorbeeld ééntje van The Christmas Song (oorspronkelijk van King Cole Trio uit 1947). Zij zingen dit nummer nummer in duet samen met Agnes Obel, een bekende Deense zangeres. Ook staan er covers van Yazoo en The Longpigs op het album.

Smith & Burrows live
Funny Looking Angels komt op 28 november in de schappen. Wie de groep live wil zien, kan dit doen op 17 november, tijdens het Crossing Border-festival in Den Haag. Tom Smith is verder nog bezig met het vierde Editors-album en Andy Burrows bracht vorig jaar zijn tweede solo-plaat uit.