De Evangelische Omroep (EO) zorgt op 16 december voor een muzikaal kerstfeest op de Dam in Amsterdam. Hierbij verlenen volkszanger Frans Bauer, actrice Karin Bloemen en zanger Syb van der Ploeg hun medewerking.

Gratis kerstfeest
Dit heeft de EO donderdag bekendgemaakt. Tien Amsterdammers zullen een kerstverhaal voorlezen uit de NBG-Bijbel in gewone taal. Daarnaast ondersteunen twee koren en een orkest het programma. Het leuke is dat het een gratis kerstfeest is. Kun je er niet bijzijn, maar wil je toch de sfeer mee proeven? Geen nood. Het wordt een week later op tv uitgezonden.

Projecten kansarme mensen
Ook zullen de artiesten projecten voor kansarme mensen bezoeken. Zo brengt Frans Bauer een dag door met dak- en thuislozen van Tot heils des volks. Hier worden opnames van gemaakt, die zullen worden vertoond tijdens het kerstevenement op de Dam.

Kerstsongs
De 85 minuten durende uitzending zal worden gepresenteerd door actrice en zangeres Linda Wagenmakers. De andere artiesten zullen live klassieke en moderne kerstsongs afwisselen met popsongs die passen bij het kerstverhaal. De EO hoopt op deze manier mensen te bereiken die het evangelie nog nooit eerder hebben gehoord.