Gedurende de kerstperiode is het erg populair om kerstkaarten de deur uit te doen. Dat lijkt nogal een understatement, maar de cijfers van PostNL van vorig jaar onderstrepen dit wel bijzonder goed. We hebben de vorige decembermaand met zijn allen maar liefst 160 kerstkaarten de deur uit gedaan.

Kerstkaarten maken
Dit was voor zowel kerst- als Nieuwjaarskaarten. Maar liefst negen op de tien Nederlanders verstuurde een kerstkaartje. In Nederland is de kerstkaart daarnaast bovengemiddeld populair, ook als we het vergelijken met landen als Engeland en Duitsland.

Persoonlijke twist
De grote trend was afgelopen jaar bovendien dat mensen een persoonlijke twist aan hun kerstkaart wilden toevoegen. Dit deden ze door gebruik te maken van technieken waarmee je je eigen kerstkaart kunt maken. Denk hierbij aan gemakkelijke onlinesystemen van bijvoorbeeld kaartje2go. Hier kun je je eigen foto toevoegen aan je kaartontwerp en deze verder opmaken met teksten, kaders en veel meer originele dingen.

Wij zijn erg benieuwd naar wat de cijfers van dit jaar zullen worden. Vast staat in ieder geval dat kerstkaarten maken ontzettend populair is!