Een kerstkaart verstuur je om je vrienden, familie en kennissen persoonlijk fijne feestdagen toe te wensen. Door andere bezigheden rondom de kerstdrukte heb je vaak wat minder tijd om veel tijd en aandacht te steken in de tekst op de kaart, waardoor je al gauw vervalt in ‘groetjes’, ‘liefs’ of zelfs alleen maar je naam. Daarom geven wij jou tips en inspiratie, zodat je in een korte tijd een unieke en persoonlijke boodschap op jouw kerstkaartje tovert.

Naar wie gaat de kaart?

Voordat je begint, bedenk dat iedereen anders is. Houd hier ook rekening mee in de inhoud van je kerstkaartje. Voor je beste vriend of vriendin heb je vast bepaalde koosnaampjes en taalgebruik die niet verstandig zijn om ook toe te passen bij bijvoorbeeld je baas. Onthoud dus goed naar wie de betreffende kerstkaart gaat en voorkom ongemakkelijke situaties.

Rijm er op los dit jaar, houd het leuk en denk niet te zwaar

Gedichten zijn alleen geschikt voor Sinterklaascadeautjes en Valentijnsdag? Echt niet. Bij de kerstcadeaus vind je tegenwoordig ook steeds meer persoonlijke boodschappen op rijm. Dus waarom zou je je kerstkaartje ook niet voorzien van een leuk gedicht? Wil je per se een gedicht in je kerstkaartje, maar ben je niet gezegend met schrijftalent? Of kom je niet verder dan een paar zinnen? Kijk dan op internet voor hulp bij het schrijven van jouw kerstgedichten. Tegen een kleine vergoeding zijn er services die binnen mum van tijd een leuk en persoonlijk kersgedicht voor jou maken.

Als een kunstenaar

Schuilt er een kunstenaar in jou? Of teken je altijd met veel plezier? Een persoonlijke boodschap in een kerstkaartje hoeft natuurlijk niet altijd geschreven te zijn. Wees origineel en teken er op los. Maak bijvoorbeeld een leuke persoonlijke illustratie of een rebus. Er zijn mogelijkheden genoeg. Dus slijp je potloden, pak je stiften en fineliner en ga aan de slag.

Knip en plak

Je hebt vast wel eens de koelkastmagneten gezien in de vorm van allemaal losse woorden. Hiermee kun je de leukste, grappigste en meest opmerkelijke gedichten en andere teksten maken. Ga op zoek naar oude kranten en tijdschriften, knip de leukste woorden uit en ‘schrijf’ op deze manier jouw unieke boodschap op je kerstkaartje. Deze optie is wat tijdrovend, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn.

Uitnodiging

Heb je een stille liefde? Grijp je kans en nodig hem of haar uit voor een leuk kerstdiner door middel van een uitnodiging op je kerstkaartje. Of heb je een vriend of vriendin al veel te lang niet meer gezien? Schrijf dan een leuke uitnodiging voor een kerstbrunch in je kerstkaartje.

Quotes

Voeg wat wijsheid toe aan je kerstkaartje en ga op zoek naar passende quotes. Dit jaar zijn quotes een van dé trends van de kerstkaarten van 2016. Dus struin het internet af of laat je inspireren door de kerstkaartjes in de winkels. Je zult genoeg vinden.

Snelle variatie

Heb je weinig tijd om voor iedereen een persoonlijke boodschap te schrijven, maar wil je wel voorkomen dat iedereen dezelfde tekst krijgt? Verzin dan drie verschillende teksten, schrijf deze uit op je computer en print ze een aantal keer uit. Zo blijft de persoonlijke tekst van je kerstkaartje gevarieerd, zonder dat het te veel tijd heeft gekost.