Doe je aan cadeau’tjes met kerstmis? Dan hoort daar natuurlijk een leuk gedicht bij. Je kunt je gedicht bijvoorbeeld op de achterkant van een mooie kerstkaart zetten. Maar wat te doen als je niet het rijmvermogen van Eminem hebt? Juist ja, internet biedt oplossingen.Kerstcadeau

Op deze pagina van Marianne Busser en Ron Schröder kun je een heleboel kerstgedichten lezen. Het leuke aan deze site is dat er heel verschillende soorten gedichten op staan. Voor zowel familie, een goede kennis of een partner kan de website uitkomst bieden.

Vind je het zoeken naar een geschikt gedicht teveel werk? Heb je dan al eens gehoord van de kerstgedichten generator? Dit is een computerprogramma dat complete kerstgedichten voor je kan Kerstcadeau 2verzinnen. Het gaat als volgt: je typt het cadeau en de naam van de ontvanger in en dan komt er een gedicht uit. Je kunt het gewoon downloaden op de website van de bovenstaande link. Nico Baaijens en Hans Stavleu ontwikkelden dit programma al in 1984, dus écht modern is het niet, maar wel tijdloos!

Vind je dit beide niks, dan kun je altijd nog ouderwets je pen pakken en zelf een gedicht verzinnen, want dat biedt één voordeel: niemand kan vermoeden dat je je gedicht van internet hebt gehaald! Wat je ook doet, succes gewenst!