Over een paar maanden is het weer zover: kerstmis vindt plaats en jij kunt je creaties weer kwijt in het maken van kerstkaarten. Op Kerstkaarten Weblog vind je de leukste tips voor het maken van kerstkaarten.

Kerstkaarten maken met plaatjes
Het is handig om voor het maken van kerstkaarten alvast een aantal handige tips te verzamelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze? Voor kerstkaarten maken is het leuk om plaatjes te gebruiken uit magazines. Verzamel dus in de maand november een aantal magazines met kerstplaatjes erin. Denk hierbij ook aan gratis magazines van bijvoorbeeld supermarkten. De kerstplaatjes kun je gebruiken voor op je kerstkaarten.

Kreukels uit de plaatjes halen
Maar wat als de magazines wat kreukels vertonen en je de plaatjes eruit toch graag wil gebruiken voor op je kerstkaarten? Dan leg je een katoenen doek over de plaatjes heen en kun je met een lauw-warme strijkijzer er overheen strijken. Doe dit wel over de achterkant van het plaatje, zodat je het plaatje niet beschadigd. Op deze manier zorg je ervoor dat het plaatje weer uit de kreukels komt en je deze weer kan gebruiken!