Er zijn zat leuke manieren om een originele kerstkaart te maken, maar heb je er al eens over nagedacht om een kerstkaart van je eigen foto te maken?

1

Perfecte kerstfoto
Misschien heb je afgelopen winter wel de perfecte kerstfoto gemaakt. Bijvoorbeeld: je kinderen (als je die hebt) op de slee met hun buurtvriendjes of een foto waarop jullie staan te pronken met jullie zojuist gemaakte sneeuwpop.

Fotokaarten maken
Als je zo’n foto hebt gemaakt is het erg leuk om hier eens een fotokaartje van te maken. Er zijn veel sites op internet waarbij je zelf fotokaarten kunt maken. Als we Kassa mogen geloven heeft van deze sites kaartje2go de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Jij bepaalt
Wie een fotokaart maakt kan zijn eigen tekst, figuurtjes en kaders aan zijn foto toevoegen. Je hoeft de foto alleen te uploaden en je kunt ‘m al decoreren. Je bepaalt ook zelf of je een enkele of dubbele kaart wilt maken, hoe groot deze is en hoe de binnen- en/of achterkant er uitziet.

Kerst 2.0
Kerstkaarten met je eigen foto wordt al een aantal jaar veel gedaan, zo merken wij op. Het is een leuk alternatief voor het kerstkaarten maken met bijvoorbeeld een scrapvel of met glitters. Laten we het noemen: ‘internetcreativiteit’, of wellicht ‘kerstcreativiteit 2.0’.