Zeer populair is tegenwoordig het maken van een leuke kerstkaart met je eigen foto. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Kerstkaarten Weblog legt het je uit.

Origineel
Je kunt natuurlijk kerstkaarten kopen in de winkel, maar dit wordt al jaren gedaan door zowat iedereen. Dit jaar kun je eens origineel zijn! Maak daarom eens een kerstkaartje van je eigen foto. Hier zijn verschillende handige manieren voor.

Photoshop
Je kunt bijvoorbeeld een fotokerstkaartje maken met fotoshop. Met Photoshop kun je natuurlijk allerhande mooie foto’s bewerken. Nooit op het idee gekomen dat je hier ook kerstkaarten mee kunt maken? Dat kan zeker wel! Bewerk een leuke sneeuwfoto van het gezin en voeg wat leuke kerstfiguurtjes toe en je hebt een leuke kerstkaart.

Hier vind je dan weer leuke kerstfiguurtjes:
http://www.iconarchive.com/show/christmas-icons-by-artdesigner/tree-icon.html
http://www.icondrawer.com/free.php
http://www.iconarchive.com/category/christmas/christmas-icons-by-dooffy.html
http://www.iconarchive.com/category/christmas/christmas-2009-icons-by-dryicons.htm

Fotokaart
Maar het is ook heel leuk om een fotokaartje op internet te maken! Hier zijn verschillende leuke sites voor. De beste is volgens consumentenprogramma Kassa de kaartensite kaartje2go. Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar hier kun je (onder meer) allerlei fotokaarten maken. Upload je kerstfoto en ga direct aan de slag!

Zo wordt je gevraagd hoe groot je je kaart wil hebben en kun je de voorkant helemaal zelf bewerken. Daarnaast kun je zelfs de achterkant bewerken en deze voorzien van een leuke tekst. Vervolgens verzendt kaartje2go de kaartjes ook nog eens voor jou op welke dag je maar wil!

Veel mogelijkheden
Op deze manier zijn er veel mogelijkheden voor het maken van originele kerstkaarten. Maak daarom dit jaar eens het verschil en maak moderne kerstkaarten!