Je ziet het steeds vaker dat mensen hele leuke en originele foto kerstkaarten maken en versturen via internet. kerstkaarten Kerstkaarten-weblog heeft een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet voor het maken van je eigen foto kerstkaart.

1. Wees er op tijd bij
Wacht niet te lang met het maken van je foto kerstkaarten. Veel fotokaarten sites hebben het enorm druk tijdens de kerstperiode en de leveringstijden kunnen daardoor langer worden. De enige website die ik ken die binnen 24 uur je kerstkaarten kan leveren is Kaartje2go.nl Hou er ook rekening mee dat TNT post tijdens de kerst miljoenen kerstkaarten tegelijk moet bezorgen. Dat kan betekenen dat als je te laat je kaarten post, ze ook te laat aankomen. Neem dus geen risico en bestel je foto kerstkaarten op tijd.

2. Probeer eerst 1 kaartje als test
Het is verstandig om eerst een kleine bestelling te doen voordat je al je kerstkaarten bestelt. Zo kun je eerst even rustig proberen en mocht het resultaat je niet bevallen, dan kun je altijd nog kiezen voor een andere foto voor je kerstkaart.

3. Maak zo veel mogelijk foto’s en selecteer later
Geheugenkaarten zijn relatief goedkoop geworden. Koop dus een grote geheugenkaart en maak zo veel mogelijk foto’s, de selectie komt later wel. De beste foto kerst kaart kun je niet plannen!

4. Voorkom grote lichtverschillen
De beeldsensor van een digitale camera kan vaak geen grote verschillen in lichtintensiteit overbruggen. Probeer daarom foto’s te maken die óf geheel in de zon zijn óf helemaal in de schaduw. Er zijn veel sites en programma’s waar je je foto lichter mee kunt maken.

5. Gebruik een lichte foto
Op je scherm ziet een foto er altijd lichter uit dan op een afdruk. Dat komt doordat je scherm licht geeft en een afdruk niet. Zeker als er personen op de foto staan, let er dan op dat ze voldoende in het licht staan. Maak je een foto van een situatie met veel contrast (grote verschillen tussen lichte en donkere delen), gebruik dan een flits om de personen op de voorgrond voldoende licht te geven (‘in te flitsen’). Zo maak je de mooiste foto kerstkaart.

6. Kies een hoge resolutie voor je foto
Voor de mooiste foto’s om zelf kerstkaarten mee te maken zet je je camera op de hoogste resolutie. Daarmee krijg je wel grotere bestanden, maar de kwaliteit is absoluut het best. In principe kun je met iedere foto je eigen kerstkaart maken, maar foto’s met een lage resolutie zullen op de kaart een blokkerige indruk wekken. Foto’s vanaf 600 kb geven een prima resultaat en boven de 1 Mb weet je zeker dat je goed zit.

7. Deel je idee en geef anderen inspiratie!
Heb je een leuke foto kerstkaart gemaakt en wil je hem met ons delen? Stuur hem naar ons op en wij plaatsen hem op de site!