Je kunt je kerstkaarten zelf maken, maar je kunt ook online-kerstkaarten versturen. Wat dacht je van een kerstkaart met een leuk filmpje er in? Of een leuk kerstplaatje met je eigen boodschap ernaast? Of een flashcard (een bewegende kerstkaart)? Het kan allemaal.

christmas computerBekijk deze site (www.beleef.nl/kerst) voor een breed assortiment aan online-kerstkaarten. Hier kun je verscheidene e-cards versturen met als onderwerp kerstmis. Je kunt er onder andere videokerstkaarten en flashkerstkaarten versturen. Ook kun je een top 5 bekijken met de populairste kaarten. Het is trouwens een raadsel waarom de zogenaamde ‘kerstkus‘ deze lijst aanvoert. Deze videokerstkaart werkt mij eerder op mijn zenuwen, dan dat het me een fijn kerstgevoel geeft.

Via internet een kerstkaart versturen is natuurlijk een punt van discussie. Laten we eerlijk zijn: het is leuker om een échte kerstkaart te ontvangen. Maar aan de andere kant: met de moderne communicatiemogelijkheden (naast de traditionele postbus ook e-mail, hyves en myspace) is het juist leuk om wat extra’s te doen in de internetsferen. Naast het sturen van echte kerstkaarten kun je altijd een paar online-kerstkaarten versturen! Kortom: geef je computer ook het kerstgevoel.