Ben je van plan om dit jaar kerstkaarten te gaan maken? Dan kun je vast wel wat handige tips gebruiken over hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Kerstkaarten Weblog heeft drie speciale tips voor je voor het maken van originele kerstkaarten. Je vindt ze hieronder. Gebruik deze handige kersttips om bijzondere kaartontwerpen te maken, zodat je je vrienden kunt verrassen met jouw bijzondere creaties!

Tip 1 – Kleur van de kaarten
Heb je al eens nagedacht over de kleur van de kaartjes die je koopt. Als je zelf een kerstkaart maakt met de hand, dan zul je een basiskaart moeten kopen om deze vervolgens te kunnen voorzien van een versiering. Deze kaart kun je in allerlei kleuren kopen. Tips zijn de kleuren rood en groen, omdat dit leuke kerstkleuren zijn. Ook zwart is een geschikte kleur, omdat je hierop met een witte stift bijvoorbeeld een sneeuwman kunt tekenen of sneeuwlandschap kunt tekenen.

Tip 2 – Kaartteksten
Op een kerstkaartje hoort natuurlijk een leuke kerstwens, zoals ‘prettige kerstdagen’ of ‘de beste wensen.’ Daarnaast is het leuk om op de binnen- of achterkant van je kaartje een langere tekst te schrijven. Misschien wel een gedicht! Helaas heten we niet allemaal Rutger Kopland of Bart Chabot. Gedichten maken is moeilijk. Misschien vind je het fijner om wat gratis te gebruiken gedichten van internet te halen. Dit is een heel geschikte website hiervoor.

Tip 3 – Versiering van je kaart
Een kerstkaart moet je natuurlijk op een prachtige manier versieren. Dit kun je doen met glitters, stiften en bijvoorbeeld krantenknipsels van kerstplaatjes. Wat je ook kunt doen is een stickervel kopen met kerststickers. Rond de kerstdagen vind je die stickervellen in allerlei winkels. Koop gewoon zo’n stickervelletje voor een euro en maak je kerstkaart nog specialer!