Kerstkaarten maken is ieder jaar weer een te gekke creatieve bezigheid. Maar hoe maak je nou een toffe kerstkaart? Kerstkaarten Weblog geeft je de nodige tips!

Hou het simpel
Wat allereerst van belang is, is dat je van je kerstkaart geen rommelig geheel maakt. Kies duidelijk het plaatje dat jij op je kerstkaart wil hebben en ga hier voor. Het gevaar is namelijk anders dat je een te druk ontwerp maakt. Zo’n kaartje staat natuurlijk niet tussen alle kerstkaarten.

Kies je materiaal
Je kunt kerstkaarten maken op veel verschillende manieren. Zo kun je er voor kiezen op kerstkaarten te maken door te scrappen, door deze te maken met glitters en versiersels of juist door een fotokaart te maken. daarnaast kun je er voor kiezen om een enkel kaartje of een dubbele kaart te maken.

Voeg een kader toe
Wat altijd leuk is, is het toevoegen van een kader aan je kerstkaart. Op deze manier lijkt je kaart een beetje op een fotolijstje met een mooie prent in het midden. Het maakt je kerstkaart minder rommelig, maar zorgt er ook voor dat het een gezellig uiterlijk krijgt.