Ga je deze winter weer volop kerstkaarten maken? Dan is het handig om van tevoren eens wat bruikbare tips door te lezen. Deze tips kunnen je van pas komen als je aan je eigen kerstkaarten begint. Lees hier een paar leuke, handige tips voor het maken van kerstkaartjes.

Randen van je kerstkaarten ‘opleuken’
Kerstkaarten maken wordt nog leuker als je er meer van afweet. Zo kun je namelijk meer creaties uitvoeren en ben je dus veelzijdiger op het gebied van kerstkaarten maken. Hier een handige tip voor het maken van kerstkaarten op licht karton. Wil je een speciaal effect aan de zijkanten van je kaart? Ga dan met een kleurpotlood langs de zijkanten en wrijf de potloodkleur uit met bijvoorbeeld een oude zakdoek.

Problemen met ponsen?
Een andere manier om kerstkaarten te maken is gebruik te maken van een pons. Hiermee kun je de leukste figuurtjes maken, zoals een 3D-kerstboom. Het vervelende aan een pons is dat deze het soms niet goed kan doen. Pons dan een paar keer met een blaadje van een krant. Kranten bevatten inkt, waar grafiet in zit. Hierdoor wordt de pons opnieuw gesmeerd.

Kerstkaarten maken met plaatjes
Wat vaak gedaan wordt, is dat mensen plaatjes uit magazines uitknippen om te gebruiken voor op hun kerstkaarten. Het vervelende aan deze techniek is dat je de zijkanten van de uitgeknipte plaatjes zo goed kunt blijven zien. Die zijn namelijk wit. Wat je kunt doen is de zijkant inkleuren met een stift, zodat deze kanten minder goed zichtbaar worden.