Unicef strijdt al jaren voor een beter leven voor arme kinderen in de derde wereld. De organisatie probeert geld in te zamelen om voor hen voorzieningen te kunnen plaatsen en doet dit nu ook door middel van het verkopen van kerstkaarten.

sneeuwpopOp de website van Unicef staan diverse setjes met kerstkaarten. Heb je nog geen kerstkaarten en wil je dit jaar eens goed aan de kerstgedachte denken? Dan zou je een setje kerstkaarten kunnen kopen. Per twee verkochte sets kan de organisatie naar eigen zeggen al voor 1.250 waterzuiveringstabletten zorgen, waarmee 6.000 liter water gezuiverd kan worden. Dit is erg belangrijk, omdat deze kinderen veelal onzuiver water moeten drinken.

Een goed doel dus, dat mag duidelijk zijn. Maar voor je geld wil je natuurlijk ook mooie kerstkaarten krijgen. Nou, dat kan! Je kunt bijvoorbeeld gaan voor gezellige kerstlichtjeskaarten, kerstboodschapskaarten, sneeuwpopkaarten (boven) of een box met vijftien verschillende kerstkaarten, zodat je bij al je ontvangers orgineel bent!

Hoe dan ook, een leuk initiatief van Unicef. Het is ook nog aardig voor de mensen die er niet zo van houden zelf kerstkaarten te maken, maar wel graag orgineel zijn. Vind je dit echter een heel goed idee, maar wil je wel zelf graag je kerstkaarten ontwerpen? Dan kun je een tussenweg kiezen: decoreer de kerstkaarten met bijvoorbeeld glitters.