December staat, naast de koude winterdagen, ook in het teken van feest. Vind je het maar saai om je geliefden alleen maar een kerstkaart te sturen? Maak dan een feestje van het geheel en voeg nog een klein cadeautje toe aan de envelop.

Als muziek in de oren

Speciale herinneringen aan bepaalde nummers? Of hebben jullie een inside joke bij muziek van die ene band? Maak dan een persoonlijke playlist met alle favoriete nummers en zet deze over op een USB-stick of brand deze op een cd. Gebruik dan wel een envelop van bubbeltjesplastic, zodat dit extraatje niet beschadigd raakt of uit de envelop scheurt.

Extra geluk bij je kerstkaart

Zet de woorden ‘gelukkig nieuwjaar’ extra kracht bij en verstuur gelukspoppetjes. Zo gaat diegene positief het nieuwe jaar in met een flinke portie geluk en bescherming.

Uitnodiging verassingsdiner

Een cadeau hoeft niet per se een voorwerp te zijn. Schuilt er een geheime chef in jou? Of wil je graag iets terugdoen voor iemand? Goed eten kan ook ervaren worden als een cadeautje. Ga aan de slag en plan een verrassingsdiner. Maak een klein menukaartje met alle gerechten die je gaat opdienen tijdens dit diner en stuur dit mee met de kerstkaart. Vergeet ook niet de uitnodiging compleet te maken met de datum, tijd en plaats.

Schitterende verrassing

Laat je kerstkaart en de ontvanger stralen door als verrassing een sieraad mee te sturen. Een sieraad is altijd persoonlijk en wordt zeker gewaardeerd.

Stuur het voorjaar

Zorg dat jouw geliefden alvast de lente op tijd in huis hebben en stuur zaadjes mee voor narcissen of moestuintjes, zodat ze deze in het voorjaar gelijk kunnen planten.

Boekenlegger

Een boek als verrassing toevoegen aan een kerstkaart is wellicht iets te ver boven jouw budget in verband met de portokosten. Verras een boekenwurm daarom eens met een boekenlegger. Deze komen altijd van pas.

Bioscoopbon en andere cadeaubonnen

Heb je niet de kans om dat ene familielid of die ene vriendin te zien tijdens de kerstdagen, maar wil je hem of haar wel graag een cadeau geven? Een bioscoopbon voor een leuk avondje uit of andere cadeaubonnen zijn altijd leuk om te krijgen en uit te geven. Bovendien eenvoudig mee te sturen bij je kerstkaart.

Theeleuten

Ga als verrassing op zoek naar de lekkerste of gekste theesmaken en voeg één of meerdere theezakjes toe aan jouw kerstkaart. Twee theezakjes meesturen met de tekst ‘Wanneer gaan we weer theeleuten?‘ kan ook een goede hint zijn voor een nieuwe theedate.

Stickers

Wil je ook graag de kleintjes iets leuks toesturen? Ga dan op zoek naar leuke stickervellen om mee te sturen met je kerstkaart.

Klein feestje

Zoals we hierboven al schreven, staat december in het teken van feest. Maak het feestje compleet door een klein festijn te versturen met je kerstkaart en stop glitters en confetti in de envelop. Bij het openen van de post, is een feestje gegarandeerd. En een paar minuutjes stofzuigen.

Tips voor het versturen van jouw verrassing

Een verrassing meesturen moet natuurlijk wel leuk blijven. Dan zou het zonde zijn als er nog extra portokosten betaald moeten worden over jouw kerstkaarten. Daarom zetten wij voor het gemak enkele feitjes voor je op een rijtje:

  • PostNL geeft aan dat je kerstkaart met verrassing verstuurd kan worden met één postzegel van €0,73 als de envelop maximaal 20 gram weegt;
  • Weegt de envelop meer dan 20 gram? Ga dan naar een postpunt om de post af te laten wegen voor voldoende frankering;
  • De envelop mag maximaal 38×26,5×3,2 centimeter groot zijn. Een groter formaat past niet meer door de brievenbus;
  • Wil je dat jouw kerstkaart met verrassing ruim voor de kerstdagen bij de ontvanger op de deurmat valt? Zorg dan dat jouw pretpakket uiterlijk 15 december op de post gaat.