Wat de kerstzegels voor de kerstkaarten dit jaar wordt is nog onbekend. Om je alvast in de stemming te brengen is hier een overzicht van de kerstzegels van de afgelopen jaren.

kerstz. 20052005
In 2005 hadden we in Nederland vrij simpele kerstzegels (rechts). Het uiterlijk van de kerstzegels deed denken aan zelfgemaakte kerstkaarten. Er viel onder meer kerststerren en kerstballen te zien. deze patroontjes deden aan stempels denken. Precies van die stempels die je ook wel eens bij een kerstkaart gebruikt: je maakt van een aardappel wat stempelvormen, doet deze in de verf en stempelen maar!

KZ 20062006
De zegels in 2006 (rechts) stonden in het thema van sneeuw. Jammer dat er geen sneeuw viel met kerst dat jaar.. Het waren wel mooie kerstkaarten met een vrij srak karakter, wat een beetje terug doet denken aan kerstzegels uit de jaren 80.

Kz 20072007
De kerstzegel uit 2007 (links) was een ‘knusse’ zegel. Weer terugkerend was het thema ‘sneeuw’. Een besneeuwde boom had hier de hoofdrol.

2008?
Wat het dit jaar wordt is nog niet bekend. Nog even wachten en je vindt de eerste kerstzegels alweer op de achterkant van je kerstkaart!