Wie zal er dit jaar toch komen met een fantastische kerstsingle? En wat waren de kerstsingles van de afgelopen jaren? En is de kerstsingle nog wel zo actueel? Kerstkaarten Weblog ging op onderzoek uit.

1
Kerstmishit recordhouders The Killers in concert. Foto door Danny Wilson.

Na herfst komt..
De herfst is nog maar net begonnen, maar het is leuk om alvast weer te gaan speculeren over wat toch die kerstsingle dit jaar zou kunnen gaan worden. Er is nog geen release van een kerstsingle bekend tot nu toe, maar we kunnen al wel enige voorspellingen maken..

The Killers
Want de afgelopen jaren zijn er diverse bands en artiesten geweest die kerstsingle uitbrachten, zoals Coldplay, Elton John, The Wombats en Mariah Carey. Maar één groep voel in het bijzonder op. Dit waren The Killers. Vanaf 2006 brachten ze ieder jaar een nieuwe kerstsingle uit. Het best herinneren we ons nog Don’t Shoot Me Santa, waarin de groep doet alsof de kerstman een moordenaar is. Humor hebben ze wel. Daarom lijkt het ons logisch dat ook dit jaar er weer een kerstsingle zal komen van The Killers.

Geen klassiekers?
Er rijst één grote vraag op wanneer we het hebben over de kerstsingles van de afgelopen tijd: namelijk waar zijn de grote klassiekers, zoals Merry X-Mas Everybody en Lonely This Christmas? De grote kersthits lijken – helaas ook voor The Killers – uit te blijven. Er wordt gezegd dat het komt doordat er weinig markt zit in een single’tje dat maar voor enkele weken succesvol kan zijn in de charts. Nu er veel meer gedownload wordt en er minder platen worden gekocht is dan ook een logische stap om minder kerstsingles uit te brengen, zo zou je denken.

Weer een kersthit!
Toch niet helemaal. Muziek kan je namelijk ook legaal downloaden en op deze manier kunnen kerstsingles weer een hitje worden. Daarom verzoekt Kerstkaarten Weblog dan ook aan The Killers om nog maar veel grappige kerstsingles te maken! Maar.. Don’t shoot me, santa!