‘Kerstmis’ is een thema dat je vaak terugziet in films. Er zijn namelijk geweldige films gemaakt over kerstmis! Hier Kerstkaarten Weblog’s top 5 met beste kerstfilms.

5) The Polar Express
Ht gaat over een jongen die in de Kerstman gelooft. Hij komt in een fantasiereis terecht naar de Noordpool op niets minder dan een magische trein. Hier kan hij de Kerstman persoonlijk ontmoeten, samen met een paar andere kinderen.

1
4) Home Alone
De jonge Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuisgelaten als z’n familie naar Frankrijk op vakantie gaat. Wanneer Kevin beseft dat hij alleen thuis is, leert hij al vrij snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee dieven die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

2
3) Nightmare before Christmas
Jack Skellington, de pompoenkoning van Halloween Town, is er beu van ieder jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag loopt hij Christmas Town binnen. Hij zo onder de indruk van dit Kerstidee dat hij zijn creapy dorpsgenoten uit Halloween Town overhaalt Halloween af te schaffen en het Kerstfeest van Sandy Claws over te nemen.

3
2) Love Actually
Deze film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het theemeisje, terwijl zijn zus problemen met haar huwelijk heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten verwerken dat de moeder overleden is, terwijl de zoon stapelverliefd is op een klasgenote.

4
1) A Christmas Carol
Het is Kerstavond 1843. Scrooges allerbeste vriend en zakenpartner Jacob Marley werd die dag net begraven. Vanwege dit is Scrooge bij thuiskomst ietwat melancholiek. Zeven jaar later is zijn slechte humeur een standaard geworden. Zijn loyale klerk Bob Cratchit is telkens de dupe van Scrooges boosheid en bitterheid. Op Kerstavond zit Scrooge vervolgens alleen in zijn woonkamer. Tegelijk met het geratel van kettingen verschijnt de geest van zijn overleden vriend Marley. Hij komt Scrooge waarschuwen dat hij zal moeten boeten voor al het kwaad dat hij anderen aandoet.

5