Wat doe jij met alle leuke kerstkaarten die je ontvangt? Met deze tips kan je gemakkelijk jouw huis versieren met kerstkaarten. Zo haal je in no-time het kerstgevoel in huis.

Versieren met kerstslingers

Je kan je huis gemakkelijk versieren met slingers van kerstkaarten. Het enige wat je nodig hebt is een lang lint en kleine wasknijpertjes of paperclips. Steeds als je een nieuwe kerstkaart ontvangt, hang je deze op aan het lint. Een tip van ons: laat het lint niet te los hangen waardoor scherpe bochten ontstaan, omdat de kaartjes zo over elkaar schuiven. Door het lint iets strakker te houden dan je met verjaardagslingers zou doen, blijven al je kaarten zichtbaar. Zo ontstaat een feestelijke slinger van al je kerstkaarten.

Kerstkaarten ophangen

Je hebt nog veel meer plaatsen in huis die je kunt versieren met je kerstkaarten. Kijk eens om je heen voor de mogelijkheden in jouw huis. Leuke plaatsen in huis zijn bijvoorbeeld een prikbord, met magneetjes op de koelkast, aan de slierten van een vliegengordijn of kralengordijn, onder de hoogslaper van de kinderen en meer.

Fotolijstjes voor je kerstkaarten

Misschien heb je nog een fotohouder in huis die je niet meer gebruikt. Bijvoorbeeld een metalen kerstster waar je foto’s of ansichtkaarten in kan zetten, lege fotolijstjes of een kaartenrek. Deze kan je overal in huis neerzetten. Plaats bijvoorbeeld een kleine fotohouder op de salontafel en plaats hier een kerststukje naast om je tafel te versieren. Zo haal je op een elegante manier de kerst in huis.

Je kerstboom versieren

Soms ontvang je kerstkaarten met bijzondere vormen. Ronde kerstkaarten, kleine kerstkaarten of kaarten in de vorm van een sneeuwpop. Maak een klein gaatje in de bovenkant van de kaart en haal hier een haakje of een lintje doorheen. Nu kan je het makkelijk ophangen om je kerstboom te versieren.
Hangt je kerstboom al vol, maar heb je nog wel een kerstkrans in huis? Maak hier één of twee linten aan vast en hang de kaartjes hieraan op. Zo fleur je je deur of raam op met extra veel kerstkaarten.

Je huis verder versieren

Natuurlijk kan je je kerstkaarten ook gewoon uitstallen op je vensterbank, dressoir of boven de schoorsteenmantel. Je maakt de feeststemming verder compleet als je de kaartjes combineert met andere kerstversieringen, zoals een paar kleine kerstballen, een maretak of een dennentakje, dennenappel of kerstbloemetje. Of leg er eens een vrolijke kerstslinger omheen die je normaal ophangt in de kerstboom. Misschien heb je wel een oude slee in huis? Haal deze gerust van zolder en plaats deze als decoratie. Hier kan je ook je kerstkaartjes op neerzetten. En mochten we dit jaar geluk hebben met een witte kerst, dan haal je de kaartjes er gemakkelijk af en trek je er samen opuit.

Vrolijke kerstdagen!