Het weer wordt al wat guur en op de bank zitten met een kop thee en een speculaasje wordt steeds verleidelijker. Een kerstfilm is hierbij natuurlijk onmisbaar. Dit jaar is het eeuwenoude verhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens opnieuw uitgebracht, dit keer in een erg modern jasje. Het is namelijk een animatie.

Bijna iedereen kent het verhaal wel. De krenterige Scrooge melkt al jaren zijn werknemers uit, en zelfs met kerst kan er geen extra cent of vrij uurtje af. Maar dan, op een nacht rond de feestdagen, wordt Scrooge bezocht door drie geesten. Zij laten de oude man zien dat hij al jaren verkeerd bezig is, en ook wat er zal gebeuren als hij zo doorgaat…

Het verhaal is al erg vaak verfilmd sinds het op 19 december 1843 in boekvorm werd uitgebracht. Toen was het trouwens ook al een doorslaand succes: het boek was vier dagen later uitverkocht.

Charles Dickens - A Christmas Carol

Vroegere verfilmingen

Er zijn bijna veertig verfilmingen gemaakt van het verhaal. De eerste film stamt volgens de Internet Movie Database (IMDb) al uit 1908. Onder andere The Muppets, The Flinstones en zelfs Barbie hebben al een versie van het eeuwenoude verhaal op hun naam staan.

A Christmas Carol 2009

De film die dit jaar is uitgebracht is zoals gezegd geanimeerd. Het grappige aan deze versie is dat de hoofdrollen allemaal door één acteur worden vervuld. Jim Carrey verzorgt de stemmen van zowel Scrooge als voor de geesten die hem bezoeken. En ondanks dat de beelden er erg modern uitzien heeft de film nog steeds het gezellige kerstgevoel van het oude verhaal…

De film draait nu in de bioscoop.

Ben je door dit kerstverhaal helemaal in de stemming gekomen en wil je daarom bezig met je kerstkaarten? Bij Kaartje2Go kun je gemakkelijk originele kerstkaarten maken.