Zelf een creatieve kerstkaart ontwerpen is natuurlijk een uitdaging. Dat moet Marianne Perlot ook gedacht hebben. Ze heeft namelijk een levenswerk gemaakt van het ontwerpen van kerstkaarten. Het leuke hieraan is dat ze op haar website ook bouwplannen geeft voor het maken van heel orginele kerstkaarten.

Op deze website kun je bekijken hoe Marianne haar zogenaamde ‘fashion-kaarten’ maakt. Er staan kaarten in de vorm van een schoen of een hoed. Op de pagina geeft ze ook tips hoe je de verpakking van je kerstkaarten nóg leuker kunt maken. Maak bijvoorbeeld van papier een handtasje en geef dit aan je ontvanger. kerstkaartjeDat komt erg persoonlijk over en je laat de kaartontvanger zien dat je echt om hem of haar geeft. Het moge duidelijk zijn: een enveloppe is uit.

De kerstkaart ‘Twirly Stencil’ (hier rechts) is de enige kaart die speciaal voor kerstmis is ontworpen. Het is een kerstkaart met drie zijden. Twee zijn bedekt met plaatjes van kerstballen en op de hoofzijde van de kaart staat een kerstman.

Het leuke aan deze kerstkaarten is dat het zo ingewikkeld te maken lijkt, maar dat het eigenlijk enorm meevalt als je het stappenplan op de website volgt. De benodigdheden staan ook gewoon op de website, zodat je meteen weet wat je nodig hebt. Het maken van creatieve kerstkaarten was nooit zo gemakkelijk!