Kerstkaarten waardoor het water je in de mond loopt; dat zijn de eetbare kerstkaarten van www.geluk.com. Via deze site kun je een chocoladeplak laten bedrukken met je eigen foto of tekst en laten versturen. Op die manier geniet je wel erg vankerst.jpg een kerstboodschap!

Ook andere sites leveren eetbare kerstberichten. Op www.cakeprint.nl kun je een eigen foto laten drukken op eetbaar papier. Dit papier heet Ouwel en wordt gemaakt van aardappelmeel gemixt met water en vegetarische olie. Ouwel wordt bedrukt met eetbare inkt, zodat je het kaartje na het lezen heerlijk kunt opeten. Een probleem is dat hij dan niet beschreven mag zijn met een gewone pen. Pas dus op!

Natuurlijk kun je ook zelf iets lekkers bij de envelop voegen. Bij veel winkels kun je kleine suikerwerkjes kopen in de vorm van een kerstmannetje of andere kersticonen. Zo maak je je kerstkaart ook bijzonder (lekker) en het is een stuk goedkoper dan de chocoladeplak of de eetbare kerstkaart. Voor de eetbare ansichtkaarten ben je namelijk al gauw vijf euro kwijt voor twee kaarten en een bedrukte chocoladeplak kost rond de tien euro!