Kerstkaarten maken heeft de afgelopen jaren een nieuwe dimensie gekregen. Die dimensie heet ‘scrappen’. Kerstkaarten Weblog ging op onderzoek uit naar de betekenis van ‘scrappen’.

Scrappen
Als je een kerstkaartje maakt met een scrapvel betekent dat is feite dat je je kerstkaart beplakt met frutsels en tierlantijntjes. Het wordt in Amerika al heel erg veel gedaan. Maar nu wordt het ook een grote hype in Nederland. Kijk niet raar op als je deze kerst opeens een gescrapte kerstkaart op de deurmat ziet liggen.

Het hele jaar door
En er zijn van die fanatiekelingen die van scrappen hun hobbie hebben gemaakt en het het hele jaar door doen. Je kunt deze techniek natuurlijk ook gebruiken voor andere kaarten dan kerstkaarten. En dan krijg je dit als resultaat:

1

Kerstkaarten maken in april
Nog een paar leuke voorbeelden van iemand die naar eigen zeggen ‘iedere week’ kerstkaarten met een scrapvel maakt staan hieronder. leuk om te weten: deze kerstkaarten zijn in april gemaakt:

1

Scrap je gek
Wil je meer informatie over scrappen? bezoek dan eens het weblog Scrap Je Gek van Rieneke Designs. Hier kom je veel te weten over scrappen en wie weet maak jij binnenkort ook kerstkaarten in april!