Kerstkaarten zijn in Nederland natuurlijk erg populair, maar wist je al dat wij zelfs de meeste kerstkaarten van alle Europese landen versturen? Een Nederlander verstuurt gemiddeld genomen wel 40 kerstkaarten per jaar. Deze bevindingen verkreeg PostNL na een onderzoek onder 18 landen in Europa.

Nederland op nummer 1
Wij Nederlanders versturen met zijn allen een heleboel kerstkaarten per jaar en we zijn hierin ijveriger dan ieder ander Europees land. Zo laten we hierbij zelfs de Britten, Denen, Finnen en Fransen achter ons. In deze landen verstuurt men per huishouden 17 tot 30 kaartjes.

Kerst in Zuid-Europa
Opvallend is dat ze in Zuid-Europa veel minder kerstkaarten versturen. Zou het te maken hebben met het weer? Als er immers geen sneeuw ligt, dan krijg je ook minder snel een kerstgevoel. Of zouden de Zuid-Europeanen simpelweg niet zulke kerstvierders zijn?

Originele kerstkaarten versturen
In dat geval kunnen wij het stukken beter in Nederland. Kerstkaarten versturen is namelijk ontzettend leuk en er zijn dan ook veel verschillende manieren waarop je dit in ons land kunt doen. Een tip van Kerstkaarten Weblog is het maken van je eigen kerstkaarten via kaartje2go. Hier kun je van je eigen foto’s unieke kerstkaarten maken!