Een opvallende website als het gaat om kerstkaarten maken is ongetwijfeld Kaartje2Go. Deze website maakt het mogelijk om je eigen kerstkaarten te ontwerpen. Dit jaar werd ze nog nummer 1 in de consumentenbond-test.

k2goHet moge duidelijk zijn: een creatievere en tegelijkertijd snellere manier om via internet je eigen kerstkaart te ontwerpen is er bijna niet, of is in ieder geval nog niet gevonden. Maar hoe gaat dat nou in werking: het ontwerpen van je eigen kerstkaart?

Voorkant
We beginnen met de voorkant van de kerstkaart. Je kunt naast kerstkaarten ook andere kaarten, zoals verhuizingskaarten maken, maar we kijken hier naar de kerstkaarten. Voor kerstkaart-voorkanten heb je acht pagina’s met mogelijke voorkanten. Als je een plaatje voor op de voorkant van je kerstkaart hebt gekozen kun je kiezen voor een normale, grote of supergrote kaart. Rechts ziet u één van de voorbeeldvoorkanten van Kaartje2Go.

kaartje2goAchterkant
Vervolgens ga je bezig met de achterkant van de kerstkaart. Je kunt hier, en dat is één van de leuke dingen van Kaartje2Go, zelf de tekst voor je kerstkaart typen, zodat je een algemene kerstwens op de achterkant van je kerstkaart kunt schrijven. Hierbij kun je kiezen uit 12 lettertypes, uit verschillende lettergroottes en uit alle mogelijke kleuren. Hier links ziet u mijn eigen creatie.

Adresseren
Vervolgens kun je geadresseerden voor je kerstkaart opgeven. Je kunt er hierbij voor kiezen om alle adressen afzonderlijk op te geven, zodat Kaartje2Go de kerstkaarten voor u verstuurt. Ook kun je je adressen in een excelbestand zetten en dit naar Kaartje2Go versturen, zodat je niet afzonderlijk alle adressen hoeft op te geven. Tot slot kun je een setje van tien of meer kaarten thuis ontvangen, zodat je ze zelf kunt versturen. Maar het is natuurlijk een groot gemak postbodedat een internet-organisatie niet alleen uw ideale kerstkaart verwezenlijkt, maar deze ook nog eens verstuurt! Zo hoort het dan ook in 2008, hét jaar van de creatieve kerstkaart.

Versturen
Tot slot verstuur je de kerstkaart. Hierbij kun je zelf de bezorgdatum op geven. Wil jij bijvoorbeeld dat je neef die 15 december jarig is dezelfde dag een kerstkaart ontvangt, dan kun je dat nu al regelen. Zo handig is internet in 2008.

Kaartje2Go is een ideaal voorbeeld van een goede online-kerstkaarten website. Het gaat snel, je kunt er je eigen creatieve input in kwijt en je weet zeker dat je kwaliteit in huis hebt, aangezien deze organisatie nummer 1 in de consumententest was afgelopen maand.