In het archief van ballenbak.net vond ik dit opmerkelijke artikel uit 2002.

‘S-GRAVENZANDE – Dat postbezorger TPG is afgestapt van het principe ‘binnen twee dagen bezorgd’ is bekend. Dat een kaart bijna vijftig jaar later wordt bezorgd, is overdreven. Toch overkwam het de familie Boogert uit ‘s-Gravenzande. Zowel de afzenders als de geadresseerden zijn inmiddels overleden.
De kaart die voor oma bestemd was, is nu terecht gekomen bij de volgende generatie. ‘Ik dacht: Wat een antieke kaart, wie stuurt die nou? Het waren er twee nog wel. Kijk ik op het poststempel, zijn ze verstuurd in 1959. Met postzegels van vier cent’, zegt Marijanne Boogert die de kaart maandag uit de brievenbus haalde.
Natuurlijk gebeurt het wel vaker dat kaarten jaren onderweg blijven en vervolgens alsnog bezorgd worden. Het bijzondere in dit geval was dat een overbuurvrouw van Marijanne Boogert dezelfde dag een kaart uit 1954 ontving, met een postzegel van twee cent. En of dit allemaal niet vreemd genoeg is, kreeg de familie Boogert een telefoontje van de afdeling internationale post van TGP dat er nog twee kaarten uit de jaren vijftig zijn gevonden. Deze kaarten worden nog nagestuurd. De oude ansichten komen uit Sint Maarten, Amersfoort en Bergambacht.