Het zal je maar gebeuren: een kerstkaart ontvangen van 44 jaar geleden. Het overkwam de 69-jarige Frea Timmerman uit Nieuw-Buinen op 13 augustus dit jaar, zo schrijft het Dagblad Van Het Noorden.

1969 of 2013?
De kerstkaart was afkomstig van haar tante en oom uit Delft, alleen is die oom inmiddels 85 jaar en is de tante al overleden. Aan de postzegel kon Timmerman dan ook zien dat de kerstkaart al 44 jaar oud is. De kaart had haar in 1969 moeten verrassen, toen ze nog als vrijgezel in Stadskanaal woonde. De 85-jarige oom vond het in ieder geval prachtig nieuws om te horen dat de kaart alsnog is aangekomen.

Schoenendoos
Maar hoe kan zoiets nou gebeuren? Wel nu, het kerstkaartje was oorspronkelijk afgeleverd bij mevrouw Wever in Stadskanaal. Omdat deze mevrouw niet wist wie Timmerman was en ze ook geen adres van de afzender had, kon ze het kaartje niet afleveren of terugsturen. Deze belandde daarom in een grote schoenendoos met kerstkaarten. Na 44 jaar wordt die doos geöpend om eens uit te zoeken, en het grote verschil is dat mevrouw Wever nu wel weet wie Timmerman is en ook weet waar ze woont. Het duurde daarom erg lang voordat de kaart is aangekomen.

Deze foto is afkomstig van het Dagblad Van Het Noorden.