In het kader van een muzikale kerst: kersthits! Wie kent hem niet? ‘Holidays Are Coming’, de kersthit van Coca Cola. Deze frisdrankproducent is de meester in het bedenken van gezellige kerstcommercials. Reclame is nog nooit zo leuk geweest!

coca cola.jpegOp de vorige weblog sprak ik er al over: Coca Cola heeft veel invloed gehad op onze huide belevenis van kerstmis. Naast het vormgeven van de kerstman maakte het bedrijf ook honderden reclames. ‘Holidays Are Coming’, het door Coca Cola gemaakte kerstnummer, horen we rond kerstmis vaak op de televisie, tijdens hun kerstcommercials. Tegenwoordig hoef je daar overigens je televisie niet meer voor aan te zetten. Je kunt deze kerstreclame van Coca Cola namelijk ook op YouTube bekijken.

Wist je dat er van dit nummer meerdere versies zijn gemaakt? De Duitse versie kent een triest verhaal. Melanie Thornton zong het voor Duitsland in. Een paar maanden hierna storte ze neer met een vliegtuig. Ze stierf op 24 november, een maand voor kerstmis en heeft dus haar eigen kerstsucces niet meer mee kunnen maken. Wel maakte ze nog een clip bij het nummer.

ijsbeer cocaHet is nu nog wachten op de Coca Cola-reclame van dit jaar. Vorig jaar was de commercial compleet met de computer gemaakt. De lange versie van deze reclame had zelfs iets weg van een speelfilm. Door de computerelementen miste de reclame echter het authentieke kerstgevoel, wat Coca Cola altijd zo goed weet op te roepen rond kerstmis. De Noord-Ierse Coca Cola-reclame was dat jaar tóch wat gezelliger. De reclame uit 2005 was ook opmerkelijk: een met de computer gemaakt filmpje op de Noordpool, waarbij niet de kerstman, maar de ijsbeer (rechts) de hoofdrol speelt.

Wat voor reclame er ook komt, één ding verbaast mij altijd. Waarom wil uitgerekend een frisdrankproducent als Coca Cola altijd zoveel reclame met kerstmis maken? Ik drink in de koudste periode van het jaar liever warme chocolademelk met slagroom, Glühwein of een warm bakje koffie dan koude frisdrank.