Ooit een kerststal door je brievenbus gehad? Een nieuw kerstkaart-model is de uiterst gemakkelijk te maken kerststal-kerstkaart. Kerstkaarten Weblog geeft je een volledig bouwplan voor het maken van zo’n kerstkaart.

kerststal5 December lijkt een vreemde dag om een bericht te posten over kerstkaarten, maar we willen jou als Kerstkaarten Weblog-lezer de mogelijkheid geven de eerste te zijn die de kerstkaarten de deur uit doet, terwijl je ook nog eens creatieve kerstkaarten verstuurt. Daarom geven we je een bouwplan voor het maken van een orginele kerstkaart.

Wat heb ik nodig?
Een kaart in de vorm van een stal, kunstsneeuw, stro en een zelfgemaakt 3D-plaatje.

Hoe maak ik de kerststal-kerstkaart?

1) We beginnen bij het dakje van de stal. Daar plak je stro op. Dit moet je doen met transpirante kit. Nu moet je de kunstsneeuw over het kaartje verdelen. Laat het geheel goed drogen.
2) We gaan bezig met het 3D-kaartje. Je moet vier of vijf dezelfde plaatjes met laagjes op elkaar plakken. Voor deze laagjes gebruik je dan dunne stukjes karton. De stukjes karton moeten identiek qua grootte zijn en moeten niet te groot zijn (ongeveer 2 milimeter), zodat de afstand tussen de plaatjes niet te groot wordt.
3) De figuren die je gemaakt hebt plak je in de stal. Als je dit gedaan hebt kun je de stal nog decoreren met bijvoorbeeld engelen en sterren.

Succes met het maken van je eigen kerststal-kerstkaart!