Hoe maak je toch een mooie kerstkaart? Het is de vraag die velen zichzelf stellen wanneer de donkere dagen van het jaar weer in het verschiet liggen. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

Kerstkaart met je eigen foto
Zo kun je een kerstkaart maken met je eigen foto op de voorkant. Dit kan het beste op de website van kaartje2go, die zowel door De Consumentenbond als Kassa! uitgeroepen werd tot beste website om je eigen kaarten te maken. Upload een foto (op de link) en voorzie deze van een leuk kader, figuurtjes en een sprankelende tekst. Zij versturen je kaartjes voor jou naar je eigen adres of die van de geadresseerden.

Kerstkaart met je eigen materialen
Een andere manier is het thuis maken van je eigen kerstkaartjes. Koop enkele witte kaartjes, die je nog kunt voorzien van tierlantijntjes. Vervolgens zorg je voor een basiskleur, of meerdere. Groen en rood zijn typische kerstkleuren, dus die kleuren zijn zeker aan te raden. Versier je kaartje met glitters en leuke kerstknipsels uit diverse bladen. Tip: deze manier van kerstkaarten maken is ook heel leuk om met kleine kinderen uit te voeren! Veel plezier met kerstkaartjes maken!