Om je alvast voor te bereiden op de pondjes van de heerlijke kerstdiners en de sappige oliebollen plaatsen wij hieronder een aantal sportieve kersttips. Een leuk idee is om iemand op je kerstkaartje uit te nodigen om samen aan een van deze sportevenementen mee te doen.

KISS
17 december, ACLO Groningen

De Big ACLO Kerst Indoor Sport Spektakel (KISS) is een sportieve afsluiting van het jaar bij de ACLO in Groningen. In dit Sportcentrum kun je deelnemen aan verschillende toernooien (mini-futsal, blacklight volleybal, squash). De sportieve avond wordt om 22.00 uur afgesloten met de BOM WHITE SPECIAL (bewegen op muziek). Aansluitend is er een groot feest.

Midwintersteptocht
3 december, Sportscenter Bijsterbosch, Heerde  

Met traditionele fakkels, vuurkorven en gluhwijn 25 kilometer steppen door de bossen van Heerde. Deze steptocht staat bekend als een gezellige sfeertocht die ook geschikt is voor mensen zonder eigen step. De steps zijn namelijk te huur! Het tempo is recreatief en het gaat vooral om het samen sportief genieten en de gezelligheid.

Kerstwandeling 2008
2e kerstdag, Dúndelle, Bakkeveen

Samen met de kerst gezellig wandelen door de mooie natuur van Bakkeveen. Rond de 800 mensen genieten met jou mee van tochten van 5, 10 of 15 kilometer. Halverwege de tocht kun je koek en sopie (borreltje) nuttigen om er daarna weer tegenaan te gaan. En voor het geld hoef je het niet te laten: het is maar 4 euro p.p!