Je leest het goed: daklozen maken dé kersthit van dit jaar. Eerder dit jaar begon een project voor het maken van een kersthit, waarvoor (ex-)daklozen zich konden aanmelden. Dit werd massaal gedaan, waarna de band One Gift is samengesteld.

One Gift
One Gift bestaat uit een groep ex-daklozen, die hun muzikale krachten nu gaan bundelen om een kerstsingle op te nemen. De single gaat Uninvited heten en zal vanaf 6 december te downloaden zijn. De opbrengst gaat – zoals het hoort in dit kader – naar het goede doel. Zo wordt de helft van de opbrengsten geschonken aan de daklozenhulp en gaat de andere helft naar Stichting KiKa.

Promofilmpje
Er staat al een promofilmpje op internet, zodat je meer kunt horen over wat het project precies inhoudt. De track zelf is nog niet te beluisteren, daarvoor zullen we nog moeten wachten tot de decembermaand. Wel is al bekend dat Quintis Ristie (Raymann, Echte Meisjes In De Jungle) een rol van zwerver in de clip van Uninvited zal spelen. Het is overigens de bedoeling dat One Gift geen eenmalig project zal zijn en dat de bandleden dus in groepsverband door zullen spelen.