Er komt binnenkort een bundel uit met kerstkaarten, gemaakt door een ware professional. Jan Schoenaker is een stokoude glazenier uit Oldenzaal, die sinds 1976 de allermooiste kerstkaarten ontwerpt.

1

88 jaar
Omdat hij al 88 is, is het maar de vraag of hij nog veel nieuwe kerstkaarten kan ontwerpen. 88 is per slot van rekening al een hele leeftijd. Zo ontstond het idee om al Jan Schoenaker’s kerstkaarten te gaan bundelen.

Hulp van een vriend
Schoenaker vroeg vervolgens zijn vriend Albert Wiggers om hem hierbij te helpen. Deze hoefde niet lang na te denken, zo vertelde Wiggers aan krant De Tubantia: „Natuurlijk help ik hem daar bij”, vertelt Wiggers. „En met veel plezier. Want Jan en ik zijn vrienden. We hebben al eerder samen een boek uitgegeven: ’Jan Schoenaker, niet alleen glazenier’. Bovendien heb ik vorig jaar nog een lezing gehouden over Jan Schoenaker en zijn kerstkaarten.”

Inspiratiemateriaal
Voor alle kerstkaartenmakers in Nederland komt er dus weer een nieuw boek uit dat tot inspiratie kan dienen tot het maken van nieuwe, geweldige kerstkaarten. Bovendien moet het boek erg leuk zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de collectie kerstkaarten die Schoenaker de afgelopen 35 jaar uitbracht!