Wat is nou leuker dan samen de kerstsfeer proeven op één van de vele kerstmarkten die de Benelux rijk is. Helemaal in de kerststemming komen met een glaasje glühwein in je hand en de vele klingelende kerstklokjes en andersoortige versiering om je heen. Geweldig om eens mee te maken!
Hieronder hebben we drie van de bekendste kerstmarkten op een rijtje gezet:

Düsseldorf
Geopend van 20 november tot 23 december 2008.

de kerstmarkt in DüsseldorfDeze stad, die makkelijk bereikbaar is vanuit Nederland, verandert in de maand rond kerstmis in een dorp van peperkoekhuisjes. Veel inwoners doen erg hun best tijdens de kerst. De smalle straatjes in de oude stad zijn feestelijk versierd, overal hangen lichtjes en het ruikt er heerlijk naar de lekkernijen, die typisch zijn voor de tijd rond kerst. Een prachtige kerstbestemming.

Oberhausen
Geopend van 15 november tot 23 december 2008.

Vlak over de grens bij Arnhem kun je deze enorme kerstmarkt vinden. De kerstmarkt vindt plaats in en rond het overdekte winkelcentrum Centro en is met 135 houten kraampjes één van de grootste kerstmarkten van het hele Ruhrgebied. Hier komt de kerstshopper sowieso aan zijn trekken!

Haarzuilens (bij Utrecht)
Geopend van 26 november tot 30 november 2008.

De Country & Christmas Fair duurt misschien niet zo lang, maar is wel heel bijzonder! Deze kerst en lifestyle markt is gesitueerd in en rond het winterse kasteel de Haar. Naast de ruim 200 stands is er een heuse ijsbaan aangelegd waarop kunstschaatsers dagelijks hun kunsten vertonen. Je kan je schaatsen zelf ook uit het vet halen, want ook bezoekers mogen het ijs op!

Voor meer informatie over de verschillende kerstmarkten kun je kijken op www.kerstmarkten.nl