PostNL verwacht dit jaar 115 miljoen kerst- en nieuwjaarskaarten te versturen. Vorig jaar waren dat er 130 miljoen. De daling is gelijk aan de algemene daling van poststukken. Die ligt tussen de 9 en 12 procent.

Vandaag 20 miljoen kerstkaarten en miljoenen cadeautjes.

Het is topdrukte bij PostNL in Den Bosch en bij Docdata in Waalwijk. Want in de dagen voor kerst worden nog miljoenen kerstkaarten verstuurd. En vanuit Waalwijk gaan voor Bol.com miljoenen kerstcadeautjes het land in. In deze dagen voor kerst worden er veertien pakketjes per seconde verwerkt.

In het weekend voor kerst zijn de Brabanders massaal de kerstkaarten gaan schrijven, ziet Jan van Limpt van PostNL. Hij kijk naar de lopende band waar op dat moment 35.000 kerstkaarten op liggen.

Één miljoen kaartjes

Deze ochtend zijn er een half miljoen kerstkaarten bij PostNL in Den Bosch verwerkt. Het is aanpoten om alle kaartjes op tijd op de deurmat te krijgen. En daarom krijgen de machines, en ook de medewerkers, tot aan kerst geen rust bij de postverwerker. Nederlanders versturen dit jaar 100 miljoen kerstkaarten, 20 miljoen daarvan worden in Den Bosch verwerkt.