Het versturen van kerstkaartjes is nog steeds immens populair, zo blijkt uit onderzoek. De fysieke kerstkaart wint het bovendien van de internetkaart.

Fikse bedragen
Uit dit onderzoek bleek ook dat bijna de helft van de Nederlanders meer dan 20 euro over heeft voor het verzenden van kerstkaarten. 10 procent geeft zelfs meer dan 50 euro hieraan uit.

Populariteit kerstkaart stabiel
Bovendien blijft het percentage mensen dat vindt dat een kerstkaartje sturen erbij hoort al jaren stabiel. Ruim negen op de tien Nederlanders vindt dit. 40 procent van de Nederlanders verstuurt meer dan dertig kerstkaarten en één op de tien verstuurt er zelfs meer dan vijftig.

Wie ze krijgt
En waar gaan die kerstkaarten dan heen? De meeste kaartjes gaan naar familie en vrienden, maar 10 procent van de mensen verstuurt ook een kaart naar zijn of haar baas. Daarnaast vergeet 5 procent ook zijn of haar ex niet.

Wie ze verdient
Wie verdient er dit jaar dan extra veel kaarten? Hier is ook op geantwoord en de meeste mensen (14 procent) vinden dat het Nederlandse honkbalteam dit verdient, omdat zij dit jaar de wereldtitel hebben behaald.

12 procent gunt wielrenner Johnny Hoogerland extra kaarten, vanwege zijn spectaculaire val tijdens de Tour de France. 11 procent gaat voor Mark Rutte, ‘vanwege de eurocrisis die op zijn bordje ligt’.

Decemberzegels
Heb je nog oude decemberzegels met een bedrag in guldens? Die kun je nog gebruiken! Wel moeten ze een tegenwaarde van 36 eurocent hebben. Je kunt decemberzegels tot en met 6 januari gebruiken.